Historiikin teossa huomioitavaa

Tiedon löytäminen

 

Älä aliarvioi nostalgiaa. Vanhat esitteet, valokuvat, lehtileikkeet ja mainokset ovat kiinnostavaa sisältöä, joita kannattaa hyödyntää historiikin lisäksi vaikkapa Facebook-sivullanne.

Haastattelujen avulla löytyvät yrityksenne arvokkaimmat tarinat, kommellukset ja onnistumiset. Yrityksen historia ei ole vain pelkkää ylämäkeä ja numeroita. Kiinnostavaksi tarinan tekevät vastaan tulleet haasteet, vastoinkäymiset, onnenpotkut ja huumori. Lukija löytää samaistumisen kohteita perustajien, osakkaiden, työntekijöiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kertomuksista.  Haastattelujen ansiosta löytyy usein myös aivan uutta tietoa, tai jo unohdettuja tarinoita.

Kustannukset

 

Historiikin kustannukset tulevat ajankäytöstä ja painokuluista. Aikaa tarvitsevat asiat ovat:

Aineisto: Tiedon kerääminen, sen läpikäynti ja valikointi.
Kuvitus: Valokuvien, esitteiden ja lehtileikkeiden etsiminen, skannaus ja käsittely.
Haastattelut: Haastattelujen sopiminen ja aikatauluttaminen, haastattelut, haastattelujen purku ja editointi.
Tekstisisältö: Tiedon etsiminen, tietojen tarkistukset, historiikin kirjoittaminen, tekstin tarkistukset, oikoluku ja hyväksyntä.
Ulkoasu: Kirjan graafinen suunnittelu ja sivuntaitto.

 

Tarjous ja hinnoittelu

Painotyö

 

Painotyön hintaan vaikuttavat monet asiat. Tässä niistä keskeisimmät.

Painotapa: Digitaalinen (kaikki alle 300 kpl painokset) tai perinteinen offset (yli 300 kpl painokset).
Digitaalisen painon etuna on, ettei kappalemäärälle ole alarajaa. Kirjat kootaan käsityönä, mutta työ tehostuu ja helpottuu määrien kasvaessa. Yleisimmät hintaporrastukset ovat 1-19, 20-49 kpl, 50-99 kpl, 100-199 kpl, 200-300 kpl, yli 300 kpl.
Kannet: Pehmeäkantinen kirja harvoin soveltuu historiikkiin. Kovat kannet tuovat painohintaan oman kustannuksensa.
Kirjan koko: Kovakantisina kirjoina standardikoot ovat suositeltavia edullisimpien kustannusten vuoksi. Esim. A4 pysty tai vaaka, 20 x 20 cm, 21 x 21 cm
Sivumäärä: Suositeltava vähimmäissivumäärä kovakantiselle kirjalle on n. 40 sivua, jolloin myös kirjan sidonta onnistuu paremmin.
Paperi: Paperin laadulla ja paksuudella on vaikutusta hintaan.
Kiireellisyys: Muiden kuin yksittäiskirjojen painamiseen on varattava normaalisti aikaa reilut 2 viikkoa. Kiireellisistä painotöistä ja kuljetuksista voi aiheutua lisäkustannuksia.
Kappalemäärä: Kovakantisen 50 sivua sisältävän A4 kirjan hinta voi vaihdella 17 euron (yli 250 kpl) ja 49 euron välillä (1 kpl).

Tarjoukset ja työn hinnoittelu

 

Teemme arvion työmäärästä ja sopimuksen kokonaiskustannuksesta.

Kun tiedämme toiveenne historiikin laajuudesta ja toteutustavasta, pystymme arvioimaan siihen tarvittavan ajan ja työmäärän. Teemme historiikista kokonaistarjouksen, joka kattaa kaiken tarvittavan: toimitustyön, editoinnin, kuvankäsittelyn ja sivuntaiton.

Vähänkin laajemman kirjan toteutukseen on varattava vähintään puolivuotta. Toteutuksen hinta määräytyy ajankäytön mukaan. Noin 40-100 sivuisen kirjan toteutuksen hinta voi vaihdella 15 000 – 50 000 € välillä.

Sopimukseen kuulumattomista lisätöistä laskutamme 55 € / tunti.

Matkakuluissa kilometrikorvaus on 45 s/km.

Kaikki hinnat ovat verottomia, alv 0 %.

Painotyöstä annamme alustavan arvion historiikin tilauksen yhteydessä. Tarkka kustannus selviää sisällön valmistuttua ja sivumäärän varmistuttua.

 

Lisäpalvelut

Kerralla enemmän hyötyä

 

Haastattelujen videoinnit ja videoiden editointi:  Tarinat kuulostavat erilaisilta suoraan kertojalta kuultuina. Ääni ja kuva kertovat jälkipolville enemmän kuin pelkkä teksti. Videoituja haastattelun osia voi hyödyntää juhlatilaisuuksissa, markkinoinnissa ja sosiaalisessa mediassa.

Valokuvaus: Meiltä saat myös valokuvauksen haastatelluille tai kuvaajan yrityksesi tiloihin tallentamaan nykytilannetta ja henkilökuntaanne. Saat valokuvauksen edullisesti, historiikin tilauksen yhteydessä.

Historiikki kotisivuille: Yrityksesi historiaa kannattaa esitellä myös verkossa kotisivullanne.  Saat toteutuksen edullisesti, kun tilaat meiltä historiikin samanaikaisesti verkkosivullenne. Voit tilata meiltä myös pelkän verkkosivuhistoriikin!