VIEKÖ HISTORIA MUKANAAN?

 

Sanasta yrityshistoriikki saattaa tulla mieleen lukuja vilisevä pikkutarkka tiiliskiven painoinen opus. Meidän mielestämme numeroita ja kirjan paksuutta tärkeämpää on kuvitettu tarina, joka herättää lukijassa kiinnostuksen yritykseen. Siitä ovat olleet samaa mieltä myös kaikki tällä sivulla esitellyt asiakkaamme. HistoriikkI on mainio markkinointiväline eri kokoisille ja ikäisille yrityksille. Historiikin avulla voi myös yhdistys tai säätiö tuoda paremmin esiin tärkeää toimintaansa.

Pelastakaa Lapset ry:n verkkohistoriikki

Pelastakaa Lapset Ry täytti 100 vuotta keväällä 2022.  Järjestön pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta antoi Omakirjalle toimeksiannon koota järjestön historian merkkitapahtumat yhteen tiiviiksi verkkohistoriaksi. Historiikki olisi silloin helposti jaettavissa ja luettavissa niin tietokoneella kuin puhelimella.

Kävimme läpi järjestön arkistoa, digitoimme kuvia ja muuta aineistoa, haastattelimme järjestön entisiä ja nykyisiä työntekijöitä. 

Lopputuloksena tuli järjestön visuaalisen ilmeen mukainen, informatiivinen ja raikas verkkohistoriikki.

Panostajan värikäs ja tapahtumarikas tarina 

Tamperelainen sijoitusyhtiö Panostaja on ehtinyt elää monta elämää. Se on ollut kehitysyhtiö, pörssiyhtiö, kasinotalouden peluri ja nurkanvaltaaja.
Kokosimme yksiin kansiin yhtiön värikkään menneisyyden. Tapahtumia ja kertomuksia riitti yli 300 sivuiseksi tuhdiksi kirjaksi. Samalla valmistuivat myös video sekä verkkosivusto. 

Digitoimme Panostajan arkistoista löytyneet lehtileikkeet , vuosikertomukset ja valokuvat. Haastattelimme yrityksen entisiä sekä nykyisiä omistajia, johtajia ja työntekijöitä.

 

Asplund Oy:n pyörät pyörivät

Kuljetus Asplund Oy:n autoilla on taitettu matkaa kymmeniä miljoonia kilometrejä ja perheyritys on menestynyt kilpaillulla kuljetusalalla jo yli viisikymmentä vuotta. Asplund Oy juhlisti tasavuosiaan keräämällä historiikkinsa talteen tärkeimmät tapahtumat ja muistot matkan varrelta.

Tieluiskan matka maailmalle

Hyvinkään Tieluiska kasvoi neljässäkymmenessä vuodessa yhden koneen urakoitsijasta yli sadan hengen maa- ja ympäristörakentamisen yritykseksi. Omistuksen ja sukupolvenvaihdosten jälkeen Tieluiskassa haluttiin varmistaa, etteivät yrityksen varhaisetkaan tapahtumat ja tarinat pääse katoamaan.

Priman tarina

Prima-rakentajat sai alkunsa 1990, kun Hannu Leppänen halusi toteuttaa yrittäjähaaveensa. 25-vuoden jälkeen yritys työllistää yli yli 200 korjausrakentamisen ammattilaista. Hannun siirtyessä sivuun operatiivisesta toiminnasta, teetti silloinen toimitusjohtaja Mikko Laurila kirjan yrityksen tähänastisesta matkasta.

Rengastalon pitkä historia

Rengastalo on vanha ja perinteikäs yritys,  joka täytti kunnioitettavat 85 vuotta. Vuonna 2006 Rengastalo Oy:n omistajaksi tullut Mikael Franck halusi selvittää yrityksensä vaiheita ja saada arvokkaan historian tallennettua.

Omakirja kokosi ja digitoi Rengastalon arkistoista löytyneet esitteet, valokuvat, vanhat tilikirjat ja kuitit käytettäväksi historiikin kuvittamiseen. Haastattelimme yrityksen entisiä sekä nykyisiä omistajia ja työntekijöitä sekä yrityksen pitkäaikaisia asiakkaita. 

Yrityksen historia rinnastettiin kulkemaan rinnakkain tunnettujen Suomen historian tapahtumien kanssa. Kirjasta ja yrityksen tarinasta tuli kiinnostava ja helppolukuinen myös lukijoille, joille yritys tai sen toimiala ei ollut entuudestaan tuttu.

Rengastalon asiakkaat ja sidosryhmät saivat kirjan joululahjaksi. Kirja oli myös ostettavissa Rengastalon myymälästä.

Kiinnostaako yrityshistoriikki?

Lisätietoa yrityshistoriikin toteutuksesta